Pályázati felhívás!

Stockholmban 1972-ben június 5-én tartották az első „Ember és bioszféra” címet viselő ENSZ környezetvédelmi világkonferenciát. A konferencia ezt a napot határozatában nemzetközi környezetvédelmi világnappá nyilvánította. A világnapot minden évben, más országban és témában rendezik meg.
A világnap célja, minél szélesebb körben felhívni a figyelmet a környezetszennyezés következményeire, a közös cselekvés és együtt-gondolkodás elősegítése, a fenntartható fejlődés eszméjének terjesztése. 

A Faluvédő Egylet – Hulladékkommandó Társadalmi Járőrszolgálat őszi környezetvédelmi rendezvényének első állomása június 5-e, hiszen ebből az alkalomból újabb kreatív pályázatot hirdet meg fiataloknak. A pályázat lényege, hogy használt és hulladékká vált anyagból kell készíteni viselhető ruházatot.

A készítés folyamatát dokumentálni kell, s ha elkészült a remekmű, akkor viselt formájában kell lefotózni. Mindezt megküldeni a hulladekkommando@gmail.com címre. A beérkező ruhák felkerülnek a www.hulladekkommando.battanet.hu weblapra, ahol a közönség által – szavazással - legjobbnak ítélt ruházat lesz a közönségdíjas, illetve szakmai zsűri fogja kiválasztani a további három díjazottat.A pályázati fotók beküldésének határideje július 31. 

A ruha költemények szeptember 29-én a „Tiszta Százhalombattáért!” elnevezésű környezetvédelmi programon lesz látható a nagy nyilvánosság előtt.A pályázati felhíváshoz szükséges jelentkezési adatlapot kitölteni, amelyben a pályázó vállalja a fotóinak közlését.  Jó munkát kívánunk!

 Faluvédő Egylet – Hulladékkommandó Társadalmi Járőrszolgálat

 A pályázati kiírás és a jelentkezési lap, kattintással letölthető.