Hírek

A Víz érték! Becsüld meg! (2021.05.08.)

A Víz érték! Becsüld meg! címmel hirdetett meg pályázatot a Hulladékkommandó Társadalmi Járőrszolgálat idén márciusban. A mottót minden évben az UNESCO határozza meg, s ehhez igazítva került három kategóriában a kreatív pályázat kiírása; 6-9, 10-12 éveseknek és a 60+ korosztálynak.

Az alkotópályázat nemcsak rajzolásról, hanem történetírásról és annak illusztrációjáról szólt.

Azt gondoltuk, hogy a járványhelyzet miatt otthon maradó kis diákok, valamint az idősebb – sérülékenyebb- korosztály számára kiírt pályázat nagy sikert fog aratni. Sajnos ezt rosszul mértük fel, és csak egy korosztályban érkezett pályamunka, de ennek is nagyon örültünk. A jövőben is fogunk hasonló alkotópályázatokat kiírni, ezért érdemes figyelni az egyesület honlapját, közösségi oldalát. –Tápai Mónika, az egyesület elnöke.

A 60+ korosztályból érkező díjazott munkát Mihálka Klári készítette, aki saját megtörtént élményét vetette papírra  és illusztrálta. Kláráról tudni kell, hogy közel másfél éve érkezett Százhalombattára, és igyekszik minden közösségi munkában önkénteskedni, segíteni. Az otthon maradásban fejlesztette kreatív tudását, így elkezdett festegetni saját, és mások örömére is.

A pályázati kiírásunkra beküldött munkát, ezúton is köszönjük. Munkáját a napokban díjaztuk, igazodva hobbijához kreatív munka kellékekkel ajándékoztuk meg.

   

Egyesületünk környezetvédelmi tevékenysége igyekszik minden korosztályt megszólítani, azonban a pandémiás időszak nem tette lehetővé a közösségi események megszervezését, amely remélhetőleg az idei év második felének elején zöldesítési programmal kezdődhet.


HKTJ


Az oldal tetejére
Hulladékkommandó 2021 ©